GBS International Laser Cladding

Laser Cladding

Draadspuiten
Heeft u een werkstukoppervlak dat precisie behandeling nodig heeft? En is een metallisch hechtende cladlaag gewenst?

Draadspuiten:

Draadspuiten heeft nadelige specificaties voor uw substraat die wij met lasercladding kunnen oplossen. Benieuwd naar onze oplossing?

Bij dit autogeen draadspuiten smelt een metaaldraad in een gas/zuurstofvlam en wordt met perslucht verstoven. De vlamtemperatuur bij autogeen draadspuiten is 2.800 tot 3.200°C. Hiermee kunnen verschillende metalen en legeringen verspoten worden. Autogeen draadspuiten wordt vaak toegepast voor corrosiebescherming en reparatiedoeleinde. De hechting, die bij autogeen draadspuiten wordt verkregen, is hoofdzakelijk mechanisch. Chemische en fysische factoren spelen hierbij een kleine rol. De spuitlaag is slijtvast.

Lasercladden als alternatief voor draadspuiten

Ons alternatief voor draadspuiten: LASERCLADDEN!

Tijdens het draadspuiten wordt de toevoeging aangebracht door middel van een gas/zuurstofvlam en is de hechting van de substraat met het toevoegmateriaal mechanisch in plaats van metallisch.

Lasercladden kan in veel gevallen een beter alternatief zijn dan draadspuiten.

Lasercladden is een oplastechniek waar door middel van een hoogvermogen laser een dunne laag van het basismateriaal wordt gesmolten. Tegelijkertijd wordt een metaalpoeder aangebracht op het gesmolten werkstukoppervlak. Het opgespoten poeder smelt en verbindt zich samen met het basismateriaal en zo ontstaat de metallische verbinding van de twee componenten. Deze techniek heeft een veel hogere bewerkingssnelheid van de werkstukken dan vergelijkbare oppervlaktebewerking.

De warmte-inbreng die bij deze bewerking plaatsvindt is minimaal, dit is volledig toe te schrijven aan de zeer beperkte diepte van de laserstraal tijdens het cladden. Hierdoor is de laserclad techniek uitermate geschikt voor werkstukken met een lage warmte-inbreng. Het toevoegmateriaal in de vorm van een poeder is afhankelijk van het eindgebruik van het metaalwerkstuk. Wij adviseren u hierin graag om tot de beste oplossing te komen voor de revisie of preventieve bewerking van uw werkstuk.